Ondernemershypotheken zijn altijd maatwerk

Steeds meer werknemers kiezen ervoor te gaan ondernemen. Wanneer de ondernemer er dan voor kiest een eigen woning te kopen heeft hij een hypotheek nodig. Een ondernemershypotheek wel te verstaan. En dit is een maatwerkproduct. Want het ondernemerschap is namelijk uniek en niet te vergelijken met branches, inkomsten en andere bij reguliere hypotheken gangbare zaken.

Dit maakt dat ondernemershypotheken altijd maatwerk zijn. En om deze maatwerkhypotheek in de juiste banen te leiden is een expert of een specialist nodig. Een adviseur die op de hoogte is van de wet- en regelgeving op het gebied van jaarstukken, fiscaliteiten en zelfs marketing. Want er moet immers aan de geldverstrekker worden aangetoond dat de aanvraag van de ondernemershypotheek haalbaar is.

 

Er zijn in Nederland maar weinig echte experts op het gebied van ondernemershypotheken. Het heeft te maken met de complexe materie waar de ondernemer zich in bevindt. Het bestuderen van de jaarcijfers, het optimaliseren van de juridische en fiscale structuur van de onderneming en het minimaliseren van de risico’s voor zowel de ondernemer als de geldverstrekker zijn de hoofdpunten van het product.

 

Hoewel er bij enkele geldverstrekkers specifieke producten bestaan voor ondernemers, blijven ondernemershypotheken altijd maatwerk producten. De ondernemer kan namelijk niet in een bepaald hoekje geduwd worden.

 

Wanneer u ondernemer bent en een hypotheek nodig heeft is het verstandig u goed op het adviesgesprek voor te bereiden. In ieder geval kunt u alle noodzakelijke jaarstukken verzamelen. Dit in aanvulling met een verklaring van de boekhouder of accountant waarin deze aangeeft wat uw netto besteedbaar inkomen is. Ook is het van belang dat u een dossier gaat aanleggen wat uw ondernemersvaardigheden aantoont. Hoe groter de positieve vibe is die om uw onderneming klinkt, hoe groter de kans dat de hypotheek aan u wordt toegekend.