Wat voor een ondernemer vooral belangrijk is bij het aanvragen van een hypotheek, is het wegnemen van risico's. Geldverstrekkers bepalen doorgaans of zij geld uitlenen (en hoe hoog de rente van die lening is) aan de hand van risico's die de lening met zich meebrengt. Wanneer de inkomsten sterk zijn verminderd het laatste jaar, of wanneer de ondernemer een grote lening heeft, dan ziet de geldverstrekker hierin een risico. Hoe minder risico's er zijn, hoe meer geld de ondernemer doorgaans kan lenen.

 

Wanneer een andere persoon garant wil staan is dat risicobeperkend. Ook wanneer u als ondernemer terugkerende inkomsten heeft is dat een extra zekerheid voor de geldverstrekker. Denk daarbij aan maandelijkse inkomsten omdat u klanten heeft die iedere maand betalen voor een servicecontract.

 

Doorgaans geldt dat de ondernemer minstens drie jaar ondernemer moet zijn om in aanmerking te komen voor een ondernemershypotheek. Maar er zijn ook partijen waar ondernemers die minder dan drie jaar ondernemer zijn, een hypotheek kunnen aanvragen. Belangrijk is dat er een continuïteit in de inkomsten is. Wanneer u een goed business plan heeft, dan kan dit enorm helpen. Hoe meer de geldverstrekker vertrouwen heeft in uw onderneming, hoe groter de kans dat u een hypotheek kunt afsluiten en hoe meer geld u als ondernemer kunt lenen.