Ondernemer en Hypotheek

Wanneer een ondernemer een hypotheek wil aanvragen kan dit het beste bij een specialist worden gedaan. Een hypotheek is een standaard product waar maatwerk voor de ondernemer noodzakelijk is. Ondernemer en hypotheek is met name door de financiële status van de ondernemer niet altijd op voorhand een passend model. De ondernemer die onderneemt in een eenmanszaak heeft naast het issue rondom aansprakelijkheid ook een samenvoeging van zijn privé en zakelijk vermogen. Dit maakt een hypotheek vaak een complexe zaak.

 

Ondernemershypotheek

Een ondernemershypotheek houdt rekening met alle facetten die bij het zelfstandig ondernemerschap een rol kunnen spelen. Een ondernemershypotheek wordt uitsluitend door een expert op het gebied van financiën voor ondernemers aangeboden. De specialistische kennis met betrekking tot het lezen en interpreteren van onder andere de jaarstukken ontbreekt bij het merendeel van de tussenpersonen.

 

 

Inkomen en jaarcijfers

Het bepalen van het inkomen van een zelfstandig ondernemer gebeurt aan de hand van de jaarcijfers. In de jaarcijfers komt naar voren of de ondernemer privé opnamen uit de zaak doet en of de continuïteit van de onderneming gewaarborgd is. Wanneer de financiële positie van de onderneming slecht is, terwijl het inkomen uit de onderneming voldoende is kan het toch voorkomen dat op basis van het inkomen een ondernemers hypotheek passend is, maar op basis van de jaarcijfers toch wordt afgewezen.

 

 

Specifieke hypotheken

Specifieke hypotheken kunnen betrekking hebben op de werkzame status van de aanvrager maar ook op de financiële achtergrond van de aanvrager. Een ondernemershypotheek is een specifieke hypotheek omdat de basis van ondernemer en hypotheek maatwerk zal zijn.

 

 

Ondernemers hypotheek aanvragen

Een ondernemers hypotheek aanvragen kan bij een van de specialisten op dit gebied. Bij de aanvragen van een ondernemers hypotheek moet de ondernemer rekening houden met een langer traject. Het is verstandig op voorhand de jaarcijfers inclusief een extra inkomensverklaring opgemaakt door de accountant klaar te hebben. Het aanvraagtraject van een ondernemers hypotheek kan hierdoor sneller verlopen.