Wanneer u nu een huis koopt, dan profiteert u van een lage aankoopprijs. De waarde van huizen is immers de afgelopen jaren flink gedaald als gevolg van de economische crisis. Een voorwaarde is dan wel dat u voor langere tijd in het huis gaat wonen. Het is namelijk ook de tijd waarin het verkopen van een huis moeilijk is.

 

Daarnaast is het natuurlijk van belang hoeveel u kunt lenen voor een hypotheek. Door de economische crisis zijn geldverstrekkers voorzichtiger geworden. Hierdoor kunt u mogelijk minder geld lenen.

 

Woont u maar enkele jaren in het huis, dan kan het zijn dat de huizenprijzen nog steeds aan het dalen zijn wanneer u de woning wilt verkopen. Dit werkt uiteraard in uw nadeel. Wilt u ergens maar tijdelijk wonen, dan is huren op dit ogenblik een betere optie.

 

Wilt u langer in het huis wonen, dan kunt u het huis gerust nu kopen. De verwachting is dat de huizenprijzen over enkele jaren weer gaan stijgen. U zult dan desgewenst de woning tegen de hogere waarde verkopen.

 

Koopt u een huis, houdt u dan ook de ontwikkelingen op het gebied van hypotheekrenteaftrek in de gaten. Men is bezig deze af te bouwen.