De NHG Hypotheek voor ondernemers is een reguliere ondernemershypotheek met een aanvullende dekking voor het gedeelte van de hypotheek boven de executiewaarde van de woning. De NHG is van toepassing op particuliere hypotheken maar kan ook voor ondernemershypotheken worden gebruikt.

 

De NHG is niet gratis en er moet wel worden voldaan aan bepaalde eisen voor het verstrekken van de hypotheek. Deze eisen zijn niet voor iedere ondernemer haalbaar en dus is NHG bij een hypotheek voor ondernemers niet altijd mogelijk.

 

Het grote verschil tussen een standaard hypotheek en een hypotheek voor ondernemers komt naar voren bij de status van de werknemer. Wanneer de werknemer ook ondernemer is, ontstaan er enkele complicaties op het gebied van inkomen wanneer de onderneming niet meer kan voortbestaan. Dit is anders bij de werknemer waar sociale premies voor worden afgedragen. Dit is een van de vele redenen waarom de ondernemer door geldverstrekkers anders wordt bekeken.

 

Om in aanmerking te komen voor een NHG hypotheek, moet de ondernemer en de onderneming aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben betrekking op de leeftijd van de onderneming, de resultaten die de onderneming behaald maar ook op de kredietwaardigheid van de onderneming. Hetzelfde geldt voor de ondernemer zelf. En daarnaast wordt ook het onderpand, de aan te kopen (of de te verbouwen) woning aan een uitvoerige keuring onderworpen.

 

Het gehele proces van hypotheekverstrekking onder NHG dient te worden begeleid door een expert op dit vakgebied. Dit is niet zomaar een financieel adviseur die u van internet plukt. Een ondernemershypotheek is maatwerk en u dient dit als zodanig te benaderen. Zoek dus naar een specialist en laat u deskundig helpen. Dit voorkomt veel narigheid. Nu en in de toekomst!