De Nationale Hypotheek Garantie is een door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen in het leven geroepen garantie die een zekerheid biedt richting geldverstrekkers en hypotheekbanken. De garantie strekt tot doel het verschil tussen de werkelijke executiewaarde van de woning en de uitstaande hypotheekschuld af te dekken. Het is niet vanzelfsprekend dat met de garantie de schuld van de eigenaar van de woning verdwijnt. Dit wordt case by case door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen bekeken.

 

Ook voor ondernemers kan het zeer interessant zijn een hypotheek onder Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Het is immers een vorm van verzekering die het ondernemersrisico kleiner maakt. Gaat u namelijk failliet en moet de woning onder de uitstaande hypotheekschuld verkocht worden, dan kunt u onder bepaalde voorwaarden onder de restschuld uitkomen.

 

De Nationale Hypotheek Garantie wordt niet in alle gevallen gehonoreerd. Zo dient de ondernemer aan verschillende voorwaarden te voldoen om de hypotheekgarantie te verkrijgen. Ondernemers die korter dan drie jaren actief zijn en buiten een bepaalde winstcategorie vallen komen niet in aanmerking voor de Nationale Hypotheek Garantie. Ook bestaan er eisen met betrekking tot de kredietwaardigheid en het BKR verleden. Verder spelen de reguliere eisen van de Nationale Hypotheek Garantie ook bij de ondernemer mee.

 

Wilt u meer weten over de Nationale Hypotheek Garantie? Wilt u weten of ook u in aanmerking komt voor deze garantie? Neem dan contact op met een erkend hypotheekadviseur. Deze kan u hier alles over vertellen.