Een hypotheek is een persoonlijk product. Het is daarom lastig te bepalen wat voor u het beste scenario is. De periode in de economie waarin we ons momenteel bevinden kenmerkt zich door onzekerheid. En in onzekere tijden geldt het principe: ‘cash is king’. Vanuit deze gedachte is het verstandig contant geld in handen te houden. Anderzijds is het altijd aantrekkelijk zo weinig mogelijk schuld te hebben.

 

Wanneer u aan het begin van de hypotheekperiode staat en de volledige lening nog moet aflossen kan het interessant zijn een gedeeltelijk versneld aflossingsschema in de hypotheek op te nemen. Dit doet u door een deel van de hypotheek als variabele rente af te sluiten en dit te koppelen aan een annuïteiten hypotheek.

 

Ook als u deze vraag stelt wanneer u voldoende eigen middelen om de hypotheek direct af te lossen kan de bovenstaande mogelijkheid interessant voor u zijn. Een extreem lage variabele hypotheekrente kan ertoe bijdragen dat het rendement op uw vermogen hoger is dan deze te betalen variabele hypotheekrente.