Meenemen van uw hypotheek

Indien u uw huis verkoopt, is het mogelijk om uw oude hypotheek boetevrij af te lossen. Maar het is wel verstandig om uzelf goed over te informeren. Zo was uw woning natuurlijk het onderpand van uw hypotheek. Dat geeft u direct de mogelijkheid om voor uw nieuwe huis een nieuwe hypotheek af te sluiten. Zo kunt u direct ervoor kiezen om de meest geschikte hypotheekvorm met de beste voorwaarden af te sluiten.

Heeft u een nieuwe woning? Dan is het soms aantrekkelijk de voorwaarden van uw oude hypotheek mee te verhuizen. Hoewel er een nieuwe hypotheek gevestigd moet worden, is het soms mogelijk de oude voorwaarden en rente te handhaven. Kijk in uw huidige voorwaarden of voor het verhuizen of meenemen van een hypotheek bij verhuizen iets over is opgenomen onder een 'verhuisregeling'.

 

Heeft u een hogere hypotheek nodig dan dient u over het extra bedrag in ieder geval een nieuwe hypotheek af te sluiten (onder nieuwe voorwaarden), tenzij uw oorspronkelijke inschrijving van de hypotheek nog ruimte toelaat. Neemt u de oude hypotheek mee dan heeft u in ieder geval te maken met de verhuisregeling en voorwaarden. Over het algemeen zal een bank echter sturen op vernieuwing van de hypotheek, zeker als een additioneel bedrag nodig is.

 

Bent u niet zeker van uw zaak? Laat u dan adviseren door een financieel adviseur. Deze zal u graag vertellen wat de mogelijkheden zijn en welke oplossing het beste bij u en uw persoonlijke situatie past.