Maximale hypotheek uitrekenen

Veel Nederlandse consumenten willen graag de maximale hypotheek uitrekenen. Dit omdat zij snel te weten willen komen of de droomwoning mogelijk is. Hoewel het niet altijd helemaal correct kan men via online rekentools een berekening uitvoeren. Echter, de bank of geldverstrekker zal pas definitief een toezegging kunnen doen.

De maximale hypotheek uitrekenen is niet zomaar een trucje wat iedereen uit het niet even kan toepassen. Voor het uitrekenen van een hypotheek zijn een groot aantal persoonlijke en daarmee unieke uitgangspunten van belang. Zo is het inkomen, maar vooral ook de fiscale status met het bijbehorende belastingtarief van belang.

 

Wanneer u de maximale hypotheek wilt uitrekenen kunt u dat het beste laten doen. De maximale hypotheek is en blijft toch een verstrekking die niet door iedereen geboden kan worden. Zeker nu de regelgeving nog verder is aangescherpt wordt het met de dag lastiger.

 

Maximale hypotheken kunnen zowel op basis van inkomen als op basis van het onderpand worden afgesloten. Wanneer sprake is van de maximale verstrekking op beide onderdelen, dan spreekt men van een tophypotheek. Ook deze hypotheekvorm staat al langer ter discussie.

 

Voor het uitrekenen van de maximale hypotheek is het het beste als u dit door een erkend hypotheekadviseur laat doen.