Maandlasten hypotheek berekenen kan worden gedaan door een erkend hypotheek adviseur werkzaam bij een bank of tussenpersoon. Voor maandlasten hypotheek berekenen zijn een aantal gegevens nodig omdat voor het bepalen van de netto maandlast bepalend is wat het inkomen en het bijbehorend belastingtarief is. Het berekenen van de bruto maandlasten bij een hypotheek is gemakkelijker. De bruto maandlasten bij een hypotheek berekenen doet men door de te betalen hypotheekrente te vermeerderen met de maandelijkse kosten voor de overlijdensrisicoverzekering en de kosten voor kapitaalopbouw. Bij het berekenen van de maandlasten voor een hypotheek worden verzekeringen zoals inboedel en de verplichte opstalverzekering niet meegerekend. In geval men een appartement koopt komt de verplichte bijdrage voor de Vereniging van Eigenaren hierbij.

 

 

Hypotheek

Een hypotheek is een geldlening die gebruikt wordt voor de aankoop van een woning. Een hypotheek kan worden afgesloten bij een hypotheekadviseur die werkt bij een hypotheekadvieskantoor. De hypotheek is een lening gebaseerd op het inkomen van de aanvrager en de waarde van het onderpand. De maandlasten behorend bij een hypotheek kan men laten berekenen door een hypotheekadviseur.

 

 

Goedkoop is duurkoop

In veel gevallen gaat het principe goedkoop is duurkoop bij hypotheken op. Een lage rente en dus goedkope hypotheek kan veel haken en ogen hebben. In veel gevallen zijn hypotheken met een stuntrente uitgeklede producten waarbij voordelen die bij reguliere hypotheken van toepassing zijn ingeruild kunnen worden voor rentekorting. Soms wordt gebruik gemaakt van zogenoemde teaserrente waarbij een rentekorting slechts voor zeer korte termijn geldig is.

 

 

Hypotheek advies

Hypotheek advies en berekenen van de maandlasten bij een hypotheek zijn onderdeel van het hypotheekadviestraject. Hypotheek advies wordt gegeven door een hypotheekadviseur. De hypotheekadviseur is minimaal in het bezit van het diploma SEH of de opleidingen Woningfinancering I en II. Deze diplomering zorgt er voor dat het hypotheek advies gegeven wordt door een deskundig financieel adviseur.