Levenhypotheek

Bij de levenhypotheek is er een levensverzekering gekoppeld aan de hypotheek. De kapitaalopbouw verloopt via de premies die voor de levensverzekering worden betaald. Verder betaalt u wel ieder jaar dezelfde hypotheekrente. Er vindt immers pas aan het einde van de looptijd uitkering plaats en daarmee kan de hypotheek worden afgelost. Ook vindt er uitkering plaats wanneer u komt te overlijden. Het maandelijkse bedrag dat u bij de levenhypotheek betaald bestaat uit twee componenten: de hypotheekrente en de premie voor de levensverzekering.

 

Van de levenhypotheek zijn er twee vormen: de traditionele levenhypotheek en de moderne hypotheek. Een belangrijk verschil tussen beide hypotheekvormen is dat de moderne hypotheek meer mogelijkheden biedt. De verzekering in de hypotheek kan tussentijds worden veranderd wanneer dat gunstig is.

 

 

Bespreek de levenhypotheek met de hypotheekadviseur

Of een levenhypotheek iets voor u is zult u met een hypotheekadviseur moeten bespreken. Passend hypotheekadvies is belangrijk. Een hypotheek is immers iets waar je jarenlang mee te maken zult hebben. U kunt op veel websites al de voordelen en nadelen van de verschillende hypotheekvormen vinden. Bij de keuze voor een hypotheek kunt u het beste niet over één nacht ijs gaan maar een verstandige afweging maken.