De hypotheken met een lage rente kunt u dagelijks vinden in diverse kranten en op het internet. Maar hoe wordt deze hypotheekrente nu eigenlijk bepaald? Allereerst zal de rente die een geldverstrekker hanteert voor leningen hoger moeten zijn dan de rente die spaarders bij die geldverstrekker ontvangen. De spaarders worden immers uit de rente betaald die ontvangen wordt uit leningen. Daarnaast moet de geldverstrekker zelf ook kosten maken en deze terugverdienen met de leningen. Er wordt daarbij vanzelfsprekend gekeken naar ontwikkelingen op de financiƫle markten. Maar ook de persoon die de hypotheek aanvraagt speelt een rol. Wanneer er meer risico is, dan zal er ook meer renteopslag zijn.

 

Bij het zoeken naar een lage rente zult u de hypotheekrenteaftrek niet uit het oog moeten verliezen. Wanneer u maandelijks een deel terugkrijgt dan is dat natuurlijk heel mooi. Eigenlijk zou de hypotheekrenteaftrek altijd een rol moeten spelen wanneer u op zoek gaat naar een hypotheek met een lage rente. Het is tenslotte de netto hypotheekrente die ertoe doet.

 

Een hypotheekadviseur kan u advies tegen over de hypotheekvorm die bij u past. Het is dan zaak een hypotheekaanbieding te vinden met deze hypotheekvorm tegen een lage rente. Wanneer u een onafhankelijke hypotheekadviseur raadpleegt, dan kan deze voor u kijken bij welke geldverstrekker u de voordeligste aanbieding kunt krijgen.