Dagelijks wordt in kranten en op het internet de hypotheken met de laagste rente gepubliceerd. De hypotheekrente die een geldverstrekker hanteert is van een aantal factoren afhankelijk. Allereerst hebben ontwikkelingen binnen de financiële markten invloed op de hoogte van de hypotheekrente. Daarnaast zorgen risico's die het geld uitlenen met zich meebrengt voor renteopslag. Hoe meer risico er is, hoe hoger de hypotheekrente.

 

Om tot de hypotheek met de laagste rente te komen, kunt u het best een onafhankelijke hypotheekadviseur raadplegen. Deze kan zaken doen met verschillende hypotheekverstrekkers. Daarnaast kan de hypotheekadviseur risico's zien, die u kunt wegnemen voordat u de hypotheek aanvraagt. Denk aan het wegnemen van risico met een garantiestelling door derden of door verpanding van spaargeld. Dit heeft vaak tot gevolg dat u meer kunt lenen tegen een lagere rente.

 

Wat zeker ook een grote rol speelt bij het zoeken naar de laagste rente van de hypotheek is de fiscale aftrek, de hypotheekrenteaftrek. Hieraan zijn voorwaarden verbonden. Zo moet er annuïtair worden afgelost. De hypotheekadviseur kan u alles vertellen over de hypotheken die in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek.