Naast de tophypotheek is er ook de supertophypotheek. Dit is een hypothecaire lening van een bedrag van meer dan honderd procent van de executiewaarde van de woning. Een bank zal overigens nooit meer dan 125% van de executiewaarde uitlenen. Een lening moet immers altijd worden terugbetaald en wanneer er meer dan 125% wordt geleend, dan wordt dit lastig.

 

Het wordt voor de consument steeds lastiger een hypotheek aan te vragen. Laat staan een tophypotheek. Een tophypotheek is een hypothecaire lening van een bedrag van meer dan negentig procent van de executiewaarde van de woning. De geldverstrekker zal eerst kijken hoeveel de consument zelf aan spaarcenten heeft.

 

Het is dan ook de vraag waar u een tophypotheek kunt aanvragen. U zult bij verschillende geldverstrekkers een hypotheekofferte moeten aanvragen. Daar staat in wat u kunt lenen, wat de hypotheekvorm is en wat u maandelijks zult moeten betalen. Wanneer u dit wilt doen kunt u het beste een afspraak maken met de hypotheekadviseur die met de verschillende geldverstrekkers kan praten, ook wel de onafhankelijke hypotheekadviseur.

 

Houdt u er rekening mee dat u al het geleende geld ooit moet terugbetalen. Hoe meer u leent hoe gevaarlijker het wordt wanneer u bijvoorbeeld kiest voor een effectenhypotheek of een beleggingshypotheek. Het is dan namelijk niet altijd gegarandeerd dat u voldoende heeft om de hypotheek af te lossen aan het einde van de looptijd.