In een aantal gevallen kan de hypotheek die u al heeft zeer interessant zijn in vergelijking tot de tarieven die op het moment dat u een nieuwe hypotheek nodig heeft gelden. In sommige van deze gevallen kunt u de hypotheek meenemen naar uw volgende woning. Dit noemt men de meeneemhypotheek of de meeneemconstructie.

 

De hypotheekconstructie is niet altijd mogelijk. De mogelijkheid tot het meenemen van de hypotheek moet namelijk voor het afsluiten van de hypotheek met de geldverstrekker zijn overeengkomen. En dat is niet altijd het geval. Het gebrek aan kennis op het gebied van deze hypotheekvorm is toch bij veel adviseurs de reden dat deze zeer voordelige situatie u niet wordt voorgelegd. En dat is jammer. Gelukkig heeft de economische crisis ook in deze markt flink gesneden en zijn de zwakkere broeders inmiddels grotendeels verdwenen.

 

Wanneer u in het bezit bent van een meeneemhypotheek wil dit niet zeggen dat de hypotheek ook meegenomen moet worden. Ten eerste kunt u zelf bepalen of u dit Ć¼berhaupt wel wilt. Het kan namelijk zijn dat de voorwaarden voor een nieuwe hypotheek vele malen gunstiger zijn dan wat u in de huidige situatie heeft. Het is dan natuurlijk gek wanneer u de hypotheek meeneemt. U bent tot niets verplicht. Ten tweede, en dat is een externe aangelegenheid, dient de geldverstrekker de hypotheek wederom te toetsen aan de voorwaarden die gelden. Zo kan het zijn dat u wel wilt, maar dat de oude hypotheek niet meer voldoet aan de regels. Het is dan erg jammer voor u, maar meenemen gaat dan niet gebeuren.

 

Wanneer u deze hypotheekvorm interessant vindt en toch wilt profiteren van deze aanvullingen op de hypotheek kunt u het beste contact opnemen met een erkend hypotheekadviseur. Deze adviseur kent de regels en weet in veel gevallen wel waar u moet zijn. Soms moet u hem (of haar) even helpen bij het doorgeven van uw exacte wensen, maar zeker is dat hij voor u aan het werk gaat.