Indien u uw huis gaat verkopen zal het verplicht zijn om de hypotheek direct af te lossen. U kunt namelijk niet zomaar een nieuw huis kopen, zonder dat uw hypotheek afgelost is. Het huis is namelijk de onderpand van uw oude hypotheek.

 

Maar toch zijn er veel mensen die de condities van de huidige hypotheek mee willen nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een lage rente hebben en is de rentevastperiode nog niet verstreken. Dan is het mogelijk om een deel van uw hypotheek mee te nemen naar uw nieuwe woning.

 

Indien de condities van uw nieuwe hypotheek toch beter zijn dan die van uw oude hypotheek, dan kunt u beter de oude hypotheek laten voor wat het is. In dat geval is het dan verstandiger om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Maar het is natuurlijk nooit verkeerd om goed om u heen te kijken en kijken wat hypotheekverstrekkers voor u kunnen betekenen.

 

Wat u ook doet, het is belangrijk dat u geen impulsief besluit neemt. Bespreek dit soort zaken altijd met een hypotheek- of financieel adviseur. Zij kunnen u precies vertellen wat de beste oplossing is voor uw persoonlijke situatie.