Omdat het zeer onzeker is hoe de toekomst op economisch en hypotheek gebied eruit zal zien geldt het credo: ‘cash is king’. Dit wil zeggen dat contant geld altijd interessanter is dan geld dat ‘vaststaat’, bijvoorbeeld omdat het in de hypotheek zit.

 

De meest interessante denkwijze op dit moment is een strategie die gebaseerd is op een extreem lage hypotheekrente, inclusief voordeel uit hypotheekrente aftrek gecombineerd aan een hoge netto rente voor uw vermogen op een spaarrekening. Wanneer het netto rendement op de spaarrekening hoger of gelijk is aan de te betalen netto hypotheekrente bent u spekkoper. Zelfs met een gelijk saldo tussen sparen en lenen, bent u op dit moment beter uit. Herinnert u zich nog, cash is king! U heeft dus het nodige achter de hand wanneer dit noodzakelijk is.

 

Zoekend naar de goedkoopste rente komen we al snel uit bij de variabele rente hypotheek of de hypotheek op basis van de Euribor rente tarieven. Omdat de rente bij deze hypotheekvorm gekoppeld is aan de rente die de Europese Centrale Bank vaststelt, is dit op het moment erg goedkoop lenen. Wanneer u vermogend genoeg bent om de hypotheekschuld uit eigen middelen te voldoen, willen geldverstrekkers u in een aantal gevallen nog wel verwelkomen voor een hypotheek met variabele rente. Dit is nog steeds de meest interessante hypotheekvorm die er kan zijn. En wanneer u deze gebruikt op de manier zoals hier beschreven haalt u er nog meer voordeel uit.