Allereerst, de functie van de werkgeversverklaring is te controleren of de ingeleverde gegevens overeen komen met de werkelijkheid. De zaken die naar voren komen op de salarisbijschrijving op de bankrekening, de loonstrook en de arbeidsovereenkomst moeten door de werkgeversverklaring bevestigd worden. Dit betekent dat de werkgeversverklaring het allerlaatste controlemiddel in een lening, krediet of hypotheekaanvraag is. Wanneer u zelf geld zou uitlenen zou u ook een flinke zekerheid willen inbouwen. Dat gebeurt hier ook.

 

Achtereenvolgens zijn er een aantal zaken waar de werkgeversverklaring aan moet voldoen. We beschrijven ze hieronder:

 

  • De werkgeversverklaring moet door één en dezelfde tekenbevoegde persoon worden ingevuld.

 

De geldverstrekker kan in bepaalde gevallen contact opnemen met de werkgever en vragen naar de naam en functie van de tekenbevoegde.

 

  • De werkgeversverklaring moet met één en dezelfde donkerkleurige pen worden ingevuld.

 

Door de digitalisering van verschillende documenten, en de reactie van de techniek op rode en paarse inkt, is een vereiste van de geldverstrekker dat een donkerkleurige pen wordt gebruikt. Potlood is niet toegestaan en ook wanneer er verschillende pennen worden gebruikt omdat een van de pennen onverhoopt opgeeft tijdens het invullen, wordt de werkgeversverklaring afgewezen.

 

  • Het telefoonnummer van de werkgever op de werkgeversverklaring moet bekend zijn. Het moet op de website van de onderneming te vinden zijn of via een centrale door te verbinden zijn. Mobiele nummers zijn uit den boze.

 

Hoewel steekproefsgewijs contact zal worden opgenomen met de werkgever, is het van belang dat de werkgeversverklaring geen argwaan bij de geldverstrekker oplevert. Zeker in tijden van financiële crisis is het de bedoeling dat de aanvraag geruisloos door kan.

 

  • De werkgever moet een bedrijfsstempel op de werkgeversverklaring plaatsen.

 

Hoewel een bedrijfsstempel redelijk verouderd is, verwacht de geldverstrekker nog steeds dat de verklaring als het ware gelegaliseerd wordt door de werkgever. Dit doet men door de bedrijfsstempel voorzien van een datum op de werkgeversverklaring te plaatsen.

 

  • Inkomen

 

Het inkomen moet volledig worden uitgewerkt. Dus alle losse componenten moeten worden beschreven en moeten worden uitgesplitst. Het inkomen op de werkgeversverklaring moet overeenkomen met het inkomen op de salarisstrook, de bijschrijving op de bankrekening en de arbeidsovereenkomst.