Wanneer u op zoek bent naar informatie en wilt bijlenen is het belangrijk dat u een onderscheid maakt tussen uw definitie van bijlenen en de fiscale terminologie voor bijlenen binnen de bijleenregeling. Dit is een methode die berekend hoeveel aftrekbaarheid er bestaat van de rente over een nieuwe aftrekbare lening die wordt afgesloten.

 

Wanneer u van plan bent bij te lenen, is het verstandig dat u rekening houdt met de huidige lening en bijproducten die u heeft. In de meeste gevallen bestaat de mogelijkheid verzekeringen en de aflossing in stand te houden en deze te koppelen aan de nieuwe, tweede of extra hypotheek.

 

Wanneer u wilt bijlenen om een consumptief krediet over te sluiten, doet u er verstandig aan de tweede hypotheek of de verhoging tegen een lage, bijvoorbeeld variabele rente af te sluiten waarbij u lineair of via een annuiteitenhypotheek aflost. Een niet aftrekbare lening is namelijk een blok aan uw been en moet zo snel mogelijk worden afgelost.

 

In ieder geval is het bijlenen een complexe aangelegenheid. U wilt natuurlijk nooit te veel betalen. Hiermee wordt de noodzaak van een financieel deskundig adviseur extra groot. Het mooiste is wanneer uw adviseur ervaren is in de hypotheek voor bijlenen. Vraag hem daarom altijd om referenties en een voorbeeldberekening voordat u besluit tot zaken te komen.