Men heeft de Nationale Hypotheekbond opgericht om consumenten een overzichtelijker beeld te geven van de kosten van verschillende hypotheken. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de hoogte van de hypotheekrente. Het totaalplaatje van kosten speelt namelijk een grote rol om de maandelijkse lasten van de hypotheek te berekenen. Daarbij gaat het vaak om bijproducten zoals verplichte verzekeringen waarvoor maandelijkse premie betaald moet worden. De Nationale Hypotheekbond neemt deze bijproducten mee in de vergelijking.

 

In enkele simpele stappen kunt u bij de Nationale Hypotheekbond berekenen wat uw maximale hypotheek is en kunt u kiezen welke hypotheekvorm uw voorkeur heeft. Daarna zal het systeem een lijst tonen van geldverstrekkers met de maandelijkse bruto- en nettolasten van de hypotheken die zij aanbieden. Zo ziet u dus overzichtelijk wat u bij iedere geldverstrekker zou betalen.

 

De Nationale Hypotheekbond werkt samen met veel bekende geldverstrekkers. Denk aan geldverstrekkers als ABN AMRO, Aegon, Delta LLoyd, ING Bank, Rabobank, SNS bank en Florius.

 

 

Hypotheek Check

Een zeer handige mogelijkheid van de Nationale Hypotheekbond is de Hypotheek Check. Hiermee controleert u of u uw lopende hypotheek kunt oversluiten naar een goedkopere hypotheek. De Hypotheek Check neemt daarbij alle kosten mee. Denk aan boeterente voor het vervroegd aflossen en notariƫle toeslagen.