Steeds meer mensen begrijpen de kracht van het internet. Overal is online informatie over te vinden en zo ook over hypotheken. Er zijn veel websites die informatie bieden over de hypotheekmaterie en een uitleg geven over de verschillende hypotheekvormen. Ook zoekt men online steeds meer informatie over de steeds wijzigende regels omtrent de hypotheekrenteaftrek.

 

 

Nationale Hypotheekbond: online hypotheken vergelijken

Naast informatie zijn er websites waar verschillende hypotheken kunnen worden vergeleken. Een dergelijke website is de Nationale Hypotheekbond. Deze website is erop gericht om consumenten een beeld te geven van de totale kosten van een hypotheek. Er wordt immers maar al te vaak alleen gekeken naar de hoogte van de hypotheekrente. Terwijl het juist de aan de hypotheek gekoppelde producten zoals verzekeringen zijn die een grote impact hebben op de maandlasten.

 

Bij de Nationale Hypotheekbond kunt u online uw maximale hypotheek berekenen en uw voorkeur voor een hypotheekvorm aangeven. Hierna zal de website een overzicht tonen van de bruto en netto maandlasten per geldverstrekker. Zo kunt u een geldverstrekker met de goedkoopste hypotheek zoeken.

 

 

MoneYou: online een hypotheek aanvragen en beheren

Een bekende speler op het gebied van online hypotheken is MoneYou. Dit is een dochteronderneming van de ABN AMRO bank waar u online kunt sparen, beleggen en geld kunt lenen. Bij MoneYou verloopt het aanvragen van een hypotheek voor een groot deel online. Een aantal stappen moeten wel fysiek worden geregeld. De taxatie van de woning die u aankoopt, het versturen van benodigde documenten en het ondertekenen van de hypotheekakte bij de notaris zijn zaken die wettelijk niet online geregeld kunnen worden.