In Nederland werd de teaserrente veel toegepast bij DSB bank. Het eerste jaar, of soms zelfs de eerste paar jaar werd een erg aantrekkelijke hypotheek- of leenrente aangeboden. Wij de kleine lettertjes duidelijk las, merkte al snel dat sprake was van een aanbieding met beperkte geldigheidsduur.
Veel DSB klanten zijn in de problemen gekomen door deze renteconstructie. Op zich is met de constructie niets mis, de consument realiseert zich alleen niet dat hij zich in een gouden kooi constructie heeft begeven. Bij veel hypotheken gesloten door DSB bank is het vrijwel onmogelijk om over te stappen naar een andere geldverstrekker. Dit was bij de teaserrente vaak ook het geval.
Varianten van de teaserrente worden gebruikt bij koop of afbetaling waar het principe ‘koop nu en betaal in 2015’ wordt gehanteerd. Met deze variant van de teaserrente wordt ingespeeld op de gebrekkige spaardrift van de Nederlandse consument waarbij de financieringsmaatschappij ervan uitgaat dat de consument na ‘x’ jaar de aanschaf toch niet ineens kan betalen waardoor de standaard leentarieven worden gehanteerd.