Risico

Geldverstrekkers zoals banken en verzekeraars zijn risico avers. Het doel van een geldverstrekker is commercieel verantwoord geld uitlenen. Hoewel veel Nederlanders tegenwoordig denken dat alle banken 'boeven' zijn, is dit niet altijd het geval. Banken willen niets liever dan een gezonde operatie draaien. Dit doen zij door een inschatting te maken van de risico's bij geldverstrekking. En laat nu net, door invloeden van buitenaf, het risico ernstig toenemen. Deze situatie zorgt er voor dat het voor geldverstrekkers steeds lastiger wordt over te gaan tot financiering.

 

Wanneer u weet dat geldverstrekkers risicomijdend denken kunt u hier als ZZP'er op inspelen. Dit kunt u doen door uw operationele werkzaamheden op een risicomijdende manier in te richten. Hierbij kunt u denken aan het inrichten van een Besloten Vennootschap in plaats van de eenmanszaak, waardoor het aansprakelijkheidsrisico in één klap grotendeels verdwijnt. Ook kunt u denken aan het inrichten van een duaal verdienmodel waarbij u zowel op basis van eenmalige facturen wordt betaald, als op basis van doorlopende abonnementen.

 

 

Inkomen

Het inkomen van de ZZP'er is vaak lastig te bepalen. In de meeste gevallen werkt de ZZP'er in een eenmanszaak. Deze juridische status zorgt er voor dat zakelijk en privé inkomsten en uitgaven gelijk zijn. Dit maakt het geheel voor een geldverstrekker erg onduidelijk. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn dat u de eenmanszaak aanpast in een Besloten Vennootschap. Dit draagt niet alleen naar eventuele geldverstrekkers een serieuze ondernemersgedachte uit, ook leveranciers en afnemers kunnen hierdoor met andere ogen naar u gaan kijken.

 

 

Zekerheid

Een andere moeizame gedachte bij een ZZP'er is toch vaak de continuïteit van de onderneming en daarbij behorende zekerheden die de geldverstrekker kan krijgen.

 

Met de bovenstaande gegevens in het achterhoofd, is het mogelijk in te spelen op de wensen van de geldverstrekkers. Maar ook kunt u natuurlijk verder nadenken over de strategische richting die u als ondernemer gaat nemen. Zo kan een relatief simpel proces als het afsluiten van een hypotheek, een volledige nieuwe strategische richting in uw onderneming teweeg brengen.