De ZZP'er wordt nog steeds niet gezien als een volwaardig ondernemer. Hiermee valt deze ondernemersgroep eigenlijk bij alle wet- en regelgeving tussen de wal en het schip. En dat maakt het soms lastig om in Nederland actief te ondernemen.

 

De ZZP'er kenmerkt zich door zijn werkzaamheden in zijn eentje te verrichten. In de meeste gevallen doet hij (of zij) dat vanuit een eenmanszaak. Met name deze eenmanszaak is een zorgenkindje. De uitvinder van deze ondernemingsvorm heeft duidelijk niet goed nagedacht over de extreem grote risico’s die deze ondernemingsvorm met zich meebrengt, maar dat terzijde. De ZZP'er werkt voor eigen naam en eigen risico en doet dit zoals gezegd over het algemeen vanuit een eenmanszaak.

 

De hypotheekvoorwaarden die geldverstrekkers stellen hebben betrekking op de bewijslast die de aanvrager van de hypotheek moet leveren om aan te tonen dat hij kapitaalkrachtig genoeg is en daarbij voldoende toekomstperspectief en de juiste betalingsmoraal heeft om blijvend te voldoen aan de rente- en aflossingsbetaling die door de geldverstrekker worden gesteld. Deze hypotheekvoorwaarden worden in het dagelijks spraakgebruik ook wel voorbehouden genoemd.

 

De hypotheekofferte wordt onder voorbehoud van financiering uitgegeven. Dit wil zeggen dat de geldverstrekker, wanneer de voorbehouden niet kunnen worden ingewilligd, niet over hoeft te gaan tot financiering. Het is daarbij erg belangrijk dat u als ZZP'er goed de fatale termijnen in de hypotheekcontracten doorneemt. Voor u het weet zit u vast aan een boete voor te laat of zelfs in zijn geheel niet afnemen van de woning. En dat is zonde.