Hypotheekvoorwaarden vergelijken heeft betrekking op de kleine lettertjes. En voor de geïnteresseerden, deze kleine lettertjes zijn er in overvloed.

 

De consument heeft zich jarenlang blindgestaard op een lage hypotheekrente. Veel geldverstrekkers hebben hier met budget- en voordeelhypotheken op ingespeeld. In ruil voor standaard onderdelen in de hypotheek, werd een interessante een aantrekkelijke rentekorting geboden. Dit staat in de hypotheekvoorwaarden. Toch zijn veel consumenten voor 'gaas' gegaan. Jammer. Want dat was niet nodig geweest.

 

Het begint bij hypotheekvoorwaarden met de voorbehouden. Binnen deze voorbehouden staan de eisen die de geldverstrekker stelt aan het toekennen van de hypotheek. Wanneer u, om welke reden dan ook, niet kunt voldoen aan deze eisen, is het natuurlijk zinloos deze hypotheekvorm in de voorwaarden vergelijking op te nemen.

 

Toch nemen veel Nederlanders juist deze hypotheken mee in de vergelijking. Hiermee verdoen ze niet alleen hun eigen tijd maar ook de tijd van de financieel adviseur en dat is jammer. Want het kan zo veel makkelijker. Wanneer uitgezocht is bij welke geldverstrekkers u in aanmerking komt voor een hypotheek kan het vergelijken van de voorwaarden aanvangen. Het doel van de hypotheekvoorwaarden vergelijking is natuurlijk dat appels met appels worden vergeleken en meloenen met meloenen.