In de hypotheekofferte staat het hypotheekvoorstel dat de geldverstrekker aan u kan doen. In de hypotheekofferte staan uw gegevens, de hypotheekvorm, de rentevorm en de hoogte van de hypotheekrente. Het is belangrijk dat u de hypotheekofferte goed doorleest en u precies weet waarvoor u tekent. Met het afsluiten van een hypotheek gaat u immers een belangrijke financiƫle verplichting aan.

 

Een hypotheekofferte kan met of zonder tussenkomst van een hypotheekadviseur worden aangevraagd. De hypotheekadviseur kan voor u op zoek gaan naar een voordelige hypotheek. Maar wanneer u zelf verstand heeft van hypotheken of u heeft al hypotheekadvies ingewonnen, dan kunt u ook zelf de hypotheekofferte aanvragen.

 

De hypotheekofferte is maar een aantal weken geldig. Daarna kunt u de hypotheekofferte niet meer ondertekend terugsturen. U zult dan een nieuwe hypotheekofferte moeten aanvragen. Het is dan maar de vraag of de geldverstrekker u weer hetzelfde voorstel zal doen. Overigens is de geldigheidsduur van de hypotheekofferte bij de meeste geldverstrekkers wel te verlengen. Aan het verlengen van de geldigheidsduur van de hypotheekofferte zitten kosten verbonden.

 

Nadat de hypotheekofferte is ondertekend en teruggestuurt, zult u ook aanvullende documenten moeten opsturen naar de geldverstrekker. Denkt u daarbij aan de koopovereenkomst, het bouwkundig rapport van de woning en een werkgeversverklaring. Wanneer deze aanvullende documenten in orde worden bevonden, kan de hypotheekaanvraag doorgang vinden.