De wereld van hypotheken is een complexe wereld. Niet voor niets zijn er zoveel websites over hypotheken te vinden. Daarnaast bieden veel geldverstrekkers de mogelijkheid om de hypotheeklasten online te berekenen.

 

Een handige tool is de Nationale Hypotheekbond. Hier kunt u van verschillende geldverstrekkers de hypotheeklasten berekenen en met elkaar vergelijken. Met een aantal simpele stappen ziet u wat bij iedere geldverstrekker de maandelijkse bruto- en nettolasten zouden zijn voor een bepaalde hypotheek. Ook wanneer u al een hypotheek heeft biedt de Nationale Hypotheekbond de mogelijkheid om te controleren of er geen goedkoper alternatief is.

 

Kenmerkend voor de Nationale Hypotheekbond is dat bij het online berekenen van de hypotheeklasten ook de kosten van eventuele bijproducten worden meegenomen. Ook bij het oversluiten van een hypotheek wordt in de berekening rekening gehouden met afsluitkosten, taxatiekosten en notariskosten. Zo weet u precies wat u te wachten staat.

 

Heeft u via de tool een geschikte geldverstrekker gevonden dan is het mogelijk om online een aanvraag te doen voor een afspraak. Deze afspraak is met een hypotheekadviseur. In dit gesprek wordt gekeken of u voldoet aan de voorwaarden die zijn verbonden aan het afsluiten van een hypotheek.