Om de Nederlandse consument toch voldoende op de hoogte te houden van het wel en wee van hypotheekaanvragen zijn er veel verschillende websites over dit onderwerp. Deze website is hier een goed voorbeeld van. Periodiek wordt hier informatie over hypotheken en hypotheekaanvragen gepubliceerd. Evenals hypotheeknieuws en andere inhoudelijke financieel gerelateerde onderwerpen.

 

Veel van de vragen die de consument heeft met betrekking tot de hypotheekaanvraag kunnen door de tussenpersoon of geldverstrekker worden beantwoord. Toch zijn er soms momenten dat er meer informatie of zekerheid nodig is. Dit speelt met name wanneer het financieringsvoorbehoud dreigt te verlopen. Een welgemeend advies is de verkopende partij van de woning te verzoeken het financieringsvoorbehoud te verlengen. Het is in het verleden al veel te vaak net niet goed gegaan en dat wilt u niet meemaken. Te laat is te laat en u wordt daarmee overgeleverd aan de welwillendheid van de verkopende partij. Vaak asociaal maar men heeft volgens de wet gelijk.

 

Heeft uw vraag betrekking op de hypotheekaanvraag zelf dan kunt u zich het beste wenden tot de hypotheekadviseur die uw aanvraag behandelt. Hij of zij kan gemakkelijk inhoudelijk in het dossier kijken en weet de juiste vragen te stellen aan de hypotheekacceptant.