De Hypotheekcalculator voorziet u van informatie omtrent het berekenen van uw hypotheeklasten. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de maandelijkse hypotheeklasten. De kosten koper worden door veel consumenten over het hoofd gezien. Toch krijgt u bij het afsluiten van een hypotheek te maken met verschillende kosten, die weliswaar eenmalig zijn.

 

Denk bij kosten koper aan notariskosten, kosten Nationale Hypotheek Garantie, taxatiekosten, kosten voor een bouwkundig rapport, advieskosten, afsluitkosten, overdrachtsbelasting, bankgarantie, courtage voor de makelaar, afkoopsom erfpacht, verhuiskosten en eventuele kosten die verbouwingen met zich meebrengen.

 

Maandelijkse lasten zijn afhankelijk van de componenten waar uw hypotheek uit bestaat. Vindt er maandelijks alleen aflossing plaats, dan bestaan de maandelijkse lasten uit aflossing en rente. Maar bij sommige hypotheekvormen is er bijvoorbeeld ook een verzekering gekoppeld. Ook deze brengt maandelijkse premies met zich mee.

 

Op de Hypotheekcalculator vindt u tips voor het berekenen van de hypotheeklasten. Zo weet u precies wat u uiteindelijk kwijt zult zijn aan de hypotheek en komt u niet voor verrassingen te staan.