Hypotheekadvies wordt gegeven door een erkend hypotheekadviseur. Deze erkend hypotheekadviseur is in het bezit van het SEH diploma en moet jaarlijks terug de schoolbanken in. Op deze manier probeert de wetgever ervoor te zorgen dat de consument het kwaliteit hypotheek advies krijgt dat hij behoort te krijgen.

 

Hypotheekadvies kan worden ingewonnen bij een bank, verzekeraar of een tussenpersoon. De tussenpersoon heeft als voordeel dat hij de beste hypotheek voor u kan kiezen uit meerdere aanbieders. Bijproducten die verplicht zijn gesteld bij een hypotheek kan deze tussenpersoon vaak voor u afsluiten bij verschillende verzekeraars. Zo krijgt u het beste van beide werelden. De laagste rente, gekoppeld aan de laagste verzekeringspremie tegen een maximale dekking.

 

Het vinden van een adviseur voor het geven van hypotheek advies is gemakkelijk. Het kiezen voor de juiste adviseur is dat niet. Iedere financieel adviseur heeft immers zijn eigen stokpaardjes en zijn eigen manier van uitleggen hoe de vork in de steel zit. Daarbij heeft de financieel adviseur in deze barre economische tijden het lastig.

 

Wanneer u hypotheekadvies wilt inwinnen ga dan altijd naar een erkend hypotheekadviseur. Deze erkend hypotheekadviseur kunt u vinden in het register van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs. Tevens heeft de juiste hypotheek adviseur een inschrijving in het register van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM). Alleen wanneer beide inschrijvingen kloppen voldoet de door u gekozen adviseur aan de wettelijke eisen voor het geven van hypotheek advies.