Niemand houdt van onverwachte kosten. Toch weten veel consumenten niet dat veel hypotheekadviseurs sinds de afschaffing van afsluitprovisie een uurtarief hanteren. Het gevolg is dat consumenten een rekening thuis krijgen voor kosten waarvan zij niet op de hoogte zijn. Vraag een hypotheekadviseur altijd vooraf naar de kosten van hypotheekadvies.

 

Lange tijd werkten hypotheekadviseurs op basis van afsluitprovisie. De hypotheekadviseur kreeg daarbij 0,5% tot 1,5% van de hypotheeksom. Dit systeem is afgeschaft. Hypotheekadviseurs moeten nu op een andere manier het geld verdienen. Daarom werken veel hypotheekadviseurs tegenwoordig op basis van uurtarief.

 

Zorg dat u goed weet welke kosten u te wachten staan voor hypotheekadvies. Soms is het eerste gesprek gratis, soms betaalt u alleen een vast bedrag wanneer u een hypotheek afsluit en soms moet u altijd het uurtarief betalen. De manier om achter de manier van betaling te komen is door het te vragen aan de hypotheekadviseur. Zo is er duidelijkheid voor iedereen.