In het verleden was het duidelijk en overzichtelijk, alle banken boden vrijwel gelijke producten aan en voor hypotheek advies liep u gewoon even naar binnen bij een vestiging van een van de grote banken. Maar door de vele regels en het opdrogen van de financieringsmogelijkheden bij de verschillende hypotheekverstrekkers worden de verschil in hypotheekregels, hypotheekvoorwaarden en hypotheektarieven steeds groter.

 

 

De tussenpersoon als persoonlijke financieel adviseur

Aan de situatie bij de tussenpersoon is eigenlijk weinig verandert. De tussenpersoon werkt nog steeds met verschillende geldverstrekkers samen. Deze geldverstrekkers bieden nog steeds producten en diensten welke compatibel zijn met producten van andere banken en verzekeraars. Dat zorgt ervoor dat u samen met de tussenpersoon kunt shoppen voor de beste aanbieding in uw persoonlijke situatie.

 

De keuze komt daarmee steeds verder in het voordeel van de tussenpersoon wanneer de vraag gesteld wordt waar men hypotheek advies moet inwinnen.

 

 

De beloning van hypotheekadvies bij een bank of tussenpersoon

Sinds 2013 is het niet meer van belang waar u hypotheekadvies inwint. Vanuit de overheid en de AFM is de dwingende eis neergelegd hypotheek advies te laten plaatsvinden na betaling van een vergoeding. Het doel van deze actie is provisieprikkels tegen te gaan en daarmee te zorgen voor een echt en oprecht onafhankelijk financieel advies.