Het bespreken van een hypotheek verloopt via een financieel adviseur. U kunt raadgeving vragen bij uw bank maar u kunt ook contact opnemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur.

 

De primaire vraag is beslist of u een hypotheek kunt vragen. In eerste instantie moet uw salaris genoeg zijn om de hypotheeklasten te kunnen dragen. Ook geldt dat u in de regel een vast baan moet hebben en dit moet kunnen aantonen.

 

Er zijn verscheidene hypotheekvormen die louter hun eigen nuttigheid en belemmering hebben. Een hypotheekadviseur kan u adviseren over de vorm die het beste bij u past. Immers, aanvullende garantie kan een extra verlangen zijn voor u. Daarvan moet de zelfstandige adviseur op de hoogte zijn.

 

Zo is er de lineaire hypotheek waarbij de maandlasten aan het beginperiode van de looptijd fors zijn en aan het einde van de looptijd minder. Perfect voor consumenten die voorzien minder te gaan werken of minder inkomen te hebben over enkele jaren. En er is de annuïteitenhypotheek waarbij de maandlasten aan het begin gunstig zijn en aan het eind van de looptijd hoog zijn. Een perfecte hypotheekvorm voor starters die vermoeden in de verschiet een hoger verdienste te hebben.

 

Wanneer u kiest voor een specifieke hypotheekvorm is het waardevol te kijken naar de potentie voor hypotheekrenteaftrek vragen. Een lineaire hypotheek heeft als aanwinst dat de maandlasten rap kleiner wordt,maar het rentedeel dientengevolge ook vlug. Daardoor kunt u minder profijt trekken van de hypotheekrenteaftrek. Bij de annuïteitenhypotheek kunt u gebruik maken van de hypotheekrenteaftrek. Hypotheekinformatie komt op dat moment al snel ter sprake. Laat u altijd goed informeren over de hypotheekvormen door de zelfstandige adviseur. Hij kan u er immers alles over vertellen.