Ook de ZZP'er kan een hypotheek aanvragen. Weliswaar gaat het voor de ZZP'er wel iets moeilijker dan voor iemand met een vast dienstverband. Maar het is zeker niet onmogelijk wanneer u een hypotheekadviseur in de arm neemt die ervaring heeft met de aanvraag van een ZZP hypotheek.

 

De hypotheekadviseur kan voor u de hypotheken bij verschillende hypotheekverstrekkers vergelijken. Houd er wel rekening mee dat een ZZP hypotheek altijd maatwerk is: er moet dus per hypotheekverstrekker onderzocht worden wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie.

 

Wat van groot belang is, is dat er duidelijkheid bestaat over uw financiën. Veel ZZP'ers zullen wel weten wat er ongeveer maandelijks binnenkomt en wat er wordt uitgegeven, maar weet u ook wat er binnenkomt als u arbeidsongeschikt raakt of hoe het staat met uw pensioen? Verzekeringen spelen daarom ook een grote rol. Een financieel adviseur kan u helpen bij het in kaart brengen van uw financiën en met het afsluiten van benodigde verzekeringen.

 

De ZZP hypotheek kan worden afgesloten bij een reguliere hypotheekverstrekker of een gespecialiseerde hypotheekverstrekker. Over het algemeen is de gespecialiseerde hypotheekverstrekker soepeler bij het verstrekken van een hypotheek. Daarnaast zal de gespecialiseerde hypotheekverstrekker doorgaans een lagere hypotheekrente hanteren dan de reguliere hypotheekverstrekker.