De aanvraag loopt bij de ZZP hypotheek nu net even iets anders. Omdat er anders dan iemand met een vast dienstverband geen sprake is van een vast inkomen, loopt de geldverstrekker meer risico. De taak van de ZZP'er is om dit risico zoveel mogelijk af te dekken. Zo kunt u met de jaarcijfers van de laatste drie boekjaren aantonen dat uw inkomen toereikend is.

 

Het is lastig wanneer uit een BKR toetsing blijkt dat u nog lopende leningen heeft. De geldverstrekker ziet natuurlijk liever dat u als ZZP'er spaargeld heeft. Het is dan ook zaak om lopende leningen zoveel mogelijk af te lossen, zodat de geldverstrekker geen risico meer ziet door teveel leningen. U kunt nog meer risico wegnemen door een derde garant te laten staan of verpanding van vermogen of spaargeld.

 

Verder is het belangrijk dat u de juiste hypotheekadviseur heeft. En dat is een hypotheekadviseur die vaker de ZZP'er heeft geholpen bij het aanvragen van een hypotheek. U kunt een hypotheekadviseur vinden via de website van de Stichting Erkenning Hypotheekadviseur (SEH).