Kort gezegd: ja dat is mogelijk. Wel maakt het verschil of u startende ondernemer bent of dat u al jaren zelfstandige bent. In het laatste geval wordt het u een stuk gemakkelijker gemaakt. Bent u een startende ondernemer, dan zult u meer moeite moeten doen voor een goede financiële onderbouwing.

 

Bij het afsluiten van een ondernemershypotheek is het belangrijk dat u de hulp inschakelt van een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in hypotheekadvies voor zelfstandigen. Deze heeft immers vaker met dit bijltje gehakt en weet wat de mogelijkheden zijn. Een hypotheek voor de zelfstandige vraagt altijd om maatwerk.

 

Vraag een financieel adviseur om uw financiën in kaart te brengen. Bij hypotheekaanvragen draait het immers ook om de risico-inschatting die de bank maakt. Wanneer u door een financieel adviseur de financiën in kaart laat brengen, dan weet u precies waar bij u het risico zit. U kunt verzekeringen afsluiten om dit risico te dekken.

 

U kunt voor de ondernemershypotheek terecht bij een reguliere hypotheekverstrekker, maar het is ook een goed idee om de mogelijkheden van een gespecialiseerde hypotheekverstrekker te vergelijken. Vaak hanteert deze minder strenge voorwaarden en een lagere rente dan de reguliere hypotheekverstrekker.