Reguliere baken staan niet direct te springen om een hypotheek te verstrekken aan een zelfstandig ondernemer. Vooral wanneer u nog geen drie jaar onderneemt. Dit is logisch, want een zelfstandig ondernemer kan geen vaste inkomsten aantonen. Maar gelukkig zijn er ook geldverstrekkers die u als ondernemer wel een hypotheek willen verstrekken.

 

Naast de jaarcijfers van de afgelopen paar boekjaren is uw financiële planning van belang. Bent u goed genoeg verzekerd tegen risico's? Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid? Hoe staat het met uw pensioen? Dit zijn de zaken die voor zelfstandig ondernemers van belang zijn. Zorg ervoor dat u alle verplichte verzekeringen heeft afgesloten als ondernemer. Zorg ook dat de dekking van die verzekeringen goed is.

 

Naast de reguliere bank kunt u als ondernemer aankloppen bij een gespecialiseerde hypotheekverstrekker. Deze verstrekt hypotheken doorgaans tegen gunstigere voorwaarden dan de reguliere bank. Een hypotheekadviseur kan voor u de verschillende mogelijkheden vergelijken.