Wat erg belangrijk bij het aanvragen van een hypotheek als ZZP'er is, is dat u zich laat bijstaan door een hypotheekadviseur die ervaren is in het aanvragen van ondernemershypotheek. Zij hebben meestal meer verstand van zaken dan de hypotheekadviseur die standaardproducten aanbiedt. Een ondernemershypotheek is altijd een maatwerkhypotheek.

 

Een gemiddelde hypotheekadviseur zal zeggen dat u minimaal drie jaar moet ondernemen, maar gelukkig zijn er veel geldverstrekkers die ook een hypotheek willen verstrekken aan iemand die nog veel korter onderneemt. Alles staat en valt met de risico's die de hypotheek met zich meebrengt. Soms kan een vorig loondienstverband ook meetellen bij het bepalen van de maximale hypotheek.

 

Het is de kunst om uw financiën goed in kaart te brengen. Daarbij kunt u zich laten bijstaan door een financieel adviseur. Deze kan u helderheid geven over hoe het met uw pensioen gesteld is en of u voldoende verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid. Als uw financiën en verzekeringen op orde zijn, en u goed bent afgedekt tegen risico's, dan zal dit zeker bijdragen aan de beslissing van de geldverstrekker. Een geldverstrekker ziet nu eenmaal graag dat u de zaken goed op orde heeft. Is dat het geval, dan hoeft u niet minimaal drie jaar te ondernemen.