Wanneer u als ondernemer een hypotheek aanvraagt, zorg er dan voor dat u dit doet via een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in ondernemershypotheken. Een doorsnee hypotheekadviseur zal zich meer richten op mensen in loondienst. En van loondienst is in uw geval geen sprake. Over het algemeen zal worden gezegd dat u minstens drie jaar moet ondernemen voordat u een ondernemershypotheek kunt afsluiten. Maar wanneer u een goed bedrijfsplan heeft en risico's weet af te dekken kunt u ook veel eerder een hypotheek afsluiten.

 

Bij de ondernemer kunnen de inkomsten over het algemeen veel hoger zijn dan bij iemand in loondienst. Gelukkig zijn er hypotheekverstrekkers die dit begrijpen. Het is de kunst om uw financiële plaatje goed te onderbouwen. Weet u nog niet goed wat uw financiële situatie is, laat dit financiële plaatje dan opstellen door een financieel adviseur. Zo weet u meteen wat u te wachten staat bij arbeidsongeschiktheid en of u wel genoeg verzekerd bent tegen risico's.

 

Als ondernemer kunt u terecht bij de reguliere hypotheekverstrekker, maar ook bij de gespecialiseerde hypotheekverstrekker. De gespecialiseerde hypotheekverstrekker hanteert over het algemeen minder strenge voorwaarden dan de reguliere hypotheekverstrekker. Zo is het ook mogelijk om een hypotheek af te sluiten wanneer u veel korter dan drie jaar onderneemt. Ook kan de hypotheekrente bij de gespecialiseerde hypotheekvestrekker een stuk voordeliger zijn.