Hypotheek vergelijken kan door het opvragen van verschillende rekenvoorbeelden of hypotheekoffertes van de gekozen hypotheekvormen. Bij het vergelijken van de hypotheek aanbiedingen moet men er rekening mee houden dat niet alle hypotheekvormen gelijk zijn. Ook kan er verschil zitten in de verschillende bijproducten. De hypotheekadviseur kan de hypotheek vergelijken bij de verschillende aanbieders.

 

 

Hypotheken vergelijkingsbureau

Een hypotheken vergelijkingsbureau is een tussenpersoon of financieel advieskantoor dat particulieren en ondernemers kan helpen met het vergelijken van verschillende hypotheken en hypotheekvormen. Ook kan bij het hypotheken vergelijkingsbureau de rente bij verschillende hypotheekaanbieders worden vergeleken. Er zijn meerdere hypotheken vergelijkingsbureaus ingeschreven in het register van de AFM. Alleen hypotheken vergelijkingsbureaus die in dit register zijn opgenomen mogen hypotheek advies geven. Een hypotheek vergelijken kunt u het beste doen bij een vergelijkingsbureau dat staat ingeschreven in dit register. Het register is te raadplegen op de website van de Autoriteit Financiële Markten.

 

 

Financieel tussenpersoon

Bij de financieel tussenpersoon kan men terecht voor allerhande vragen op financieel gebied. De meeste financieel tussenpersonen bieden advies op het gebied van hypotheken, kredieten, sparen, beleggen, levensverzekeringen en schadeverzekeringen. De financieel tussenpersoon is net als het hypotheken vergelijkingsbureau ingeschreven in het register van de Autoriteit Financiële Markten. Om het juiste financieel en hypotheek advies in te winnen kan men het beste meerdere financieel adviseurs benaderen. Hypotheek vergelijken kan bij de financieel tussenpersoon.

 

 

Geld lenen kost geld

Bij het bepalen van de juiste hypotheek en het hypotheek vergelijken moet men rekening houden met verschillende factoren. Geld lenen kost altijd geld en goedkoop is vaak duurkoop. Het advies van een deskundig financieel of hypotheek adviseur is noodzakelijk bij allerhande vragen die betrekking hebben op hypotheek vergelijken. Voor het juiste en deskundig advies kan men contact opnemen met een erkend hypotheekadviseur. De erkend hypotheekadviseur staat ingeschreven in het register van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs.