Een van de meest gezochte onderwerpen voor mensen die deze website raadplegen is het woord "hypotheek rente". Omdat de antwoorden op de vragen die mensen over dit onderwerp kunnen hebben veelzijdig zijn, wordt er het blog op de homepage erg veel aandacht besteed aan het onderwerp hypotheek rente. Zo worden artikelen geschreven over de effecten van de hypotheek rente, de verschillen in de rentevastperiode en natuurlijk de wijzigingen in de tarieven.

 

Hypotheek rente is bij veel van de hypotheken die tegenwoordig worden afgesloten de grootste kostenpost bij de maandlasten. Gelukkig bestaat de hypotheekrente aftrek nog steeds waardoor er een verschil ontstaat tussen bruto maandlast en netto maandlast.

 

Het is voor de verschillende geldverstrekkers mogelijk andere rente tarieven te berekenen. Dit heeft te maken met onder andere de verschillen in "funding", het aantrekken van hypotheekgeld wordt daarmee bedoelt en de opslagen zoals de risico- en de topopslag. Met name de risico opslag is vandaag de dag bepalend bij de hoogte van gepubliceerde rentetarieven.

 

Wanneer u overweegt een hypotheek af te sluiten of wanneer de huidige hypotheek toe is aan vervanging is het verstandig een oriënterende afspraak te maken met een erkend hypotheekadviseur. Deze adviseur is er om u tekst en uitleg te geven over de verschillende hypotheken en de voorwaarden die met deze hypotheekvormen gemoeid zijn. Bekijk vooral het register van de SEH voor het selecteren van de juiste adviseur bij u in de buurt. Ter voorbereiding op het gesprek kunt u de blogdatabank op deze website doorlopen. Hier staat veel informatie over hypotheken, hypotheekrente en het laatste nieuws.