Er is een raamwerk opgesteld waarbinnen hypotheken kunnen worden verstrekt. Dit raamwerk noemt men de Gedragscode Hypothecaire Financieringen. Een raamwerk wil zeggen dat geldverstrekkers andere regels kunnen hanteren, zolang deze regels de Gedragscode maar niet overschrijden.

 

 

Verschillende hypotheek regels

Omdat geldverstrekkers zelf kunnen bepalen welke regels zij hanteren, verschilt de maximale kredietverstrekking nog wel eens per geldverstrekker. Ook de in rekening te brengen hypotheekrente en de voorwaarden waaronder de hypotheekverstrekking kan plaatsvinden kan door de geldverstrekker zelf worden bepaald.

 

 

Contact met de hypotheekexpert

Wanneer u een hypotheek wilt afsluiten is het verstandig contact op te nemen met een hypotheek expert. Een financieel adviseur die weet wat de verschillende geldverstrekkers verwachten. Een financieel adviseur hoeft niet per definitie een hypotheekexpert te zijn. Om als hypotheekadviseur te werken dient men in het bezit te zijn van het diploma erkend hypotheekadviseur.

 

Voor het opnemen van contact met een hypotheekexpert kunt u het register van de Stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs raadplegen. In dit register staan alle financieel adviseurs geregistreerd die in het bezit zijn van het benodigd diploma.