Het voordeel van online op zoek gaan naar een hypotheek is dat u bij voldoende hypotheekkennis zelf de hypotheek kunt afsluiten, zonder de tussenkomst van een hypotheekadviseur. Maar ook wanneer u al voldoende hypotheekadvies heeft gehad kunt u online de hypotheek zelf afsluiten.

 

Daarnaast geeft het online zoeken naar een hypotheek meer vrijheid in uw keuze omdat u bij verschillende geldverstrekkers terecht kunt. Op de websites van onafhankelijke partijen kunt u van de diverse geldverstrekkers de hypotheken vergelijken. Heeft u de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie gevonden, dan kunt u in de meeste gevallen direct een aanvraag doen.

 

De internethypotheek is een hypotheek waarbij een groot deel van de aanvraag online verloopt. Ook het aanbieden van de benodigde bewijsstukken kan in de meeste gevallen digitaal gedaan worden. Net als bij een gewone hypotheekaanvraag vindt er een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel plaats.

 

Een nadeel van het online afsluiten van de hypotheek is dat er geen maatwerk kan worden verricht. Daarentegen worden er door het online afsluiten van een hypotheek minder kosten gemaakt dan bij een gewone hypotheekaanvraag. Zodoende kan het online afsluiten van een hypotheek erg goedkoop zijn.