In een hypotheekofferte staat de voorwaardelijke aanbieding die de hypotheekverstrekker kan doen. U kunt in de hypotheekofferte de hypotheekvorm, de rentevorm en de hoogte van de hypotheekrente vinden. Daarnaast zijn uw gegevens opgenomen zoals deze bekend zijn bij de hypotheekverstrekker. Controleer altijd of deze gegevens kloppen.

 

Het kan geen kwaad om bij meerdere hypotheekverstrekkers een offerte aan te vragen. U moet immers vergelijkingsmateriaal hebben. Dit vergelijken is iets dat u het beste met de hulp van een hypotheekadviseur kunt doen. Deze weet bijvoorbeeld bij welke hypotheken u gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek en bij welke niet. Dit is iets wat nogal aan veranderende wetgeving onderhevig is - en daarvan is de hypotheekadviseur op de hoogte.

 

Een geldverstrekker kan de hypotheek niet tot in de oneindigheid blijven aanbieden. Daarom heeft de hypotheekofferte een beperkte geldigheidsduur.Wanneer u akkoord gaat met een aanbieding, stuur de hypotheekofferte dan op tijd ondertekend terug. Doet u dit te laat, dan is de hypotheekofferte niet meer geldig en moet u een nieuwe aanvragen. Daarnaast zult u binnen een bepaalde termijn de benodigde bewijsstukken moeten sturen. Denk aan een koopovereenkomst, een werkgeversverklaring en een bouwkundig rapport van de woning.