Hoewel de woningmarkt en de bouw van nieuwbouwwoningen op het moment grotendeels stilligt, is het nog steeds zo dat grote nieuwbouwprojecten worden opgeleverd. Nieuwbouwwoningen verschillende op een groot deel van de bestaande bouw. Ook fiscaal en hypotheektechnisch wordt dit vaak anders bekeken. Omdat er veel onduidelijkheid over dit onderwerp bestaat wordt op deze website regelmatig informatie verstrekt over de hypotheek nieuwbouw. U kunt alle berichten die worden geschreven op de homepage van deze site, die geschreven zijn in blogvorm, raadplegen.

 

De hypotheek voor een nieuwbouwwoning verschilt met name op het gebied van de voorfinanciering en de fiscale behandeling van de standaard hypotheek. Omdat men vaak de nieuwbouwwoning al aanschaft voordat de woning afgebouwd is, zal er een vorm van voorfinanciering moeten plaatsvinden. In de meeste gevallen wordt de aanbouw van een nieuwbouwwoning in termijnen gefinancierd. Hiervoor heeft de consument een financiering nodig die dan ook in delen wordt uitgekeerd. Maar zowel de geldverstrekker als de consument en de bouwondernemer wil natuurlijk wel de zekerheid dat het gehele bedrag wordt betaald. Daarom moet er aan het begin van de koop al het totale te financieren hypotheekbedrag worden gereserveerd.

 

En zo zijn er wel meer zaken die te maken hebben met hypotheek financiering bij nieuwbouw. Houdt u daarom deze site in de gaten. Er zal van tijd tot tijd nieuwe informatie verschijnen en hypotheeknieuws en nieuws over de woningmarkt zal beschikbaar gesteld worden.

 

Wanneer u voornemens bent een nieuwbouw woning aan te kopen, neem dan altijd contact op met een deskundig hypotheekadviseur om uw wensen door te nemen en de mogelijkheden in uw persoonlijke situatie door te spreken.