In eerste instantie is het aanvragen van een hypotheek het gemakkelijkst met een vast dienstverband. Er is in dat geval namelijk zekerheid van inkomsten. Maar ook wanneer u een tijdelijk dienstverband heeft, uitzendkracht bent of freelancer bent is het aanvragen van een hypotheek mogelijk. U kunt in eerste instantie bij uw bank aankloppen voor een vrijblijvend advies. Valt u buiten de voorwaarden van uw bank, dan zult u de hypotheek bij een andere geldverstrekker moeten afsluiten.

 

Het is altijd raadzaam om hypotheekadvies in te winnen bij een erkend hypotheekadviseur. Deze kunt u herkennen aan het logo 'Erkend Hypotheekadviseur'. Ook kunt u een erkend hypotheekadviseur bij u in de buurt via de website van de SEH (Stichting Erkend Hypotheekadviseur) vinden.

 

De hypotheekadviseur verwerkt uw financiƫle situatie en uw toekomstwensen in een klantprofiel. Aan de hand van dit klantprofiel worden uw mogelijkheden voor een hypotheek duidelijk in kaart gebracht. De hypotheekadviseur kan u nu vertellen welke hypotheekvorm het best bij uw profiel past en zal u een paar passende hypotheekverstrekkers voorleggen.

 

Ook hebben lopende schulden invloed op de mogelijkheden voor een hypotheek. Bij de aanvraag van een hypotheek vindt altijd toetsing bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) plaats. In veel gevallen kunt u een bestaande lening meefinancieren in de hypotheek.