Er kunnen vanzelfsprekend moverende redenen zijn waarom de BKR codering is ontstaan. Ook geldverstrekkers kunnen in sommige gevallen bekijken of een BKR codering zo zwaarwegend is dat een hypotheek moet worden afgewezen.

 

 

Onterechte registratie

Ook bij de registratie van een BKR code kan er vanzelfsprekend iets mis gaan. Wanneer dit het geval is, zit u mooi met de gebakken peren. En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Het is daarom onder bepaalde voorwaarden, met behulp van de juiste juridische stappen, in sommige gevallen mogelijk de onterechte registratie bij het BKR te laten verwijderen. Juristen die u bijstaan in deze zaak hebben over het algemeen meer succes dan mensen die een ‘trucje’ hebben bedacht. Laat u dus altijd bijstaan door de juiste vakmensen.

 

 

Redelijk en billijkheid

In de rechtsgang bestaat het principe van redelijkheid en billijkheid. Wanneer de BKR codering betrekking heeft op een zeer laag bedrag, er sprake is geweest van een zeer korte achterstand die al lange tijd terug is ingelost en er verder een blanco BKR profiel bestaat, kan men een beroep doen op het principe van redelijkheid en billijkheid. Hierbij staat dan de ‘straf’ die de consument krijgt door de registratie niet in verhouding tot de beperkte overtreding.

 

 

Terechte registraties

Bij de bovenstaande redenen is sprake van het verwijderen van de BKR registratie. Maar wat nu wanneer de registratie terecht is geweest of zelfs nog voortduurt. Dit is een vraagstuk dat erg lastig te behandelen is. De registratie zal niet worden verwijdert. Al gaat u op uw hoofd staan. De registratie blijft conform de voorwaarden van het BKR zichtbaar.

 

Wat kunt u doen wanneer de registratie terecht is en u toch een BKR hypotheek wilt afsluiten? Over het algemeen is het lastig te regelen bij geldverstrekkers. U maakt daarom de meeste kans bij de particuliere markt. Mensen die willen helpen en weten dat een BKR registratie iedereen kan overkomen. Pas alleen wel op dat u zich niet inlaat met 419 fraudeurs of andere oplichters. Deze zijn namelijk in overvloed aanwezig in deze markt.