Indien u woning verkocht is, zult u de hypotheek die op uw woning rust afgelost moeten worden. Uw huidige huis is namelijk onderpand voor de hypotheek die u daar toen voor heeft afgesloten. Maar moet u nu voor een nieuw huis een nieuwe hypotheek afsluiten?

 

 

Hypotheek meenemen of nieuwe hypotheek afsluiten?

Wanneer u een nieuw huis gaat kopen, is het verstandig om een nieuwe hypotheek af te sluiten. Zo wordt er op dat moment gekeken of de waarde van uw woning voldoende is en of uw inkomen toereikend is. Het is namelijk mogelijk dat u een lagere hypotheek wilt afsluiten dan dat u daadwerkelijk had.

 

Maar het kan natuurlijk ook zomaar zijn dat u de rente mee wilt nemen. Zo is het mogelijk om de rente van uw oude hypotheek mee te nemen naar de nieuwe. Dit kan interessant zijn wanneer er een hogere rente momenteel aanwezig is op de hypotheekmarkt. Het is niet bij elke hypotheekverstrekker mogelijk om de rente mee te nemen, dus het is altijd goed om hier vooraf naar te informeren.

 

Indien u gaat verkopen, maar geen ander gaat kopen is het mogelijk om de rente door te geven. Zo is het in veel gevallen mogelijk om de rente door te geven aan de koper van uw woning. De koper kan daardoor wellicht ervoor kiezen om meer voor uw woning te betalen.

 

Het is dus verstandig om de voordelen en nadelen met elkaar te vergelijken. Probeer te kijken of het echt de moeite waard is om uw hypotheek mee te nemen. Levert het bijvoorbeeld u lagere maandlasten op? Dit kan veel vragen bij u oproepen. Het is daarom verstandig om dit met uw financieel adviseur te bespreken. De adviseur kan u persoonlijk advies geven en precies vertellen wat het beste voor u en uw situatie is.