De aankoop van een nieuwe woning is voor veel mensen een leuke en vrolijke bezigheid. Vooral het spannende aanlooptraject kan voor enkele uitdagingen zorgen. Zo zal de aspirant huizenbezitter veel en vaak in contact komen met de makelaar en de hypotheek adviseur. Dit zijn beide partijen die veelvuldig in het aankooptraject van woningen naar voren komen.

 

 

De hypotheek makelaar

Hoewel de hypotheek adviseur en de makelaar twee verschillende beroepen uitoefenen kan het zo zijn dat de makelaar een hypotheek adviespraktijk naast zijn hoofdbezigheid heeft opgestart. Hetzelfde geldt voor de hypotheek adviseur die naast zijn rol als financieel adviseur een makelaarspraktijk erop nahoudt. Deze werkvorm kan aantrekkelijk zijn omdat zeker in de lastige tijden van het moment, waar de woningverkopen tegenvallen, toch de ene klant die wel komt voldoende gefaciliteerd kan worden.

 

Door de steeds striktere wet- en regelgeving is het belangrijk dat u zeker weet dat de makelaar bevoegd is tot het geven van financieel advies. Wanneer deze dat niet is kunnen namelijk rare situaties ontstaan waar u zich eigenlijk verre van wilt houden. Om er achter te komen of de makelaar deze bevoegdheden tot het geven van financieel advies heeft, is het mogelijk de registers van de SEH en de AFM te raadplegen. Hierin staat iedere hypotheekadviseur vermeld. Dus ook uw makelaar. Staat hij hier niet in vermeld, dan is hij niet bevoegd u hypotheekadvies te geven.

 

De rol van de makelaar is niet altijd even duidelijk. Daarom komen veel consumenten op onze website terecht om zich verder te informeren over de hypotheek makelaar. Om tegemoet te treden aan de wensen van de Nederlandse consument worden op de homepage van deze site, in blogvorm, regelmatig artikelen geschreven over de hypotheek makelaar.