Hypotheekgesprek

In het zogenaamde hypotheekgesprek wat u eerst dient te voeren met de hypotheekadviseur, wordt uw situatie uitvoerig uiteen gezet. Er wordt gekeken naar wat uw huidige financiële situatie is. Heeft u bijvoorbeeld spaarcenten? Wat is uw huidige inkomen? Ook wordt er gevraagd of u met een (werkende) partner gaat samenwonen. Als u beiden eigenaar van de woning wordt dan moet er een samenlevingscontract worden opgesteld. Er wordt door de goede hypotheekadviseur ook rekening gehouden met het feit dat er een kind op komst kan zijn, waardoor zij tijdelijk minder inkomsten krijgt.

 

Er wordt ook gesproken over de verzekeringen die bij de hypotheek moeten worden aangevraagd. Veel geldverstrekkers stellen als voorwaarde dat er een kapitaalverzekering of een overlijdensrisicoverzekering wordt afgesloten. Dergelijke verzekeringen moeten binnen de berekening van de maandelijkse lasten van wonen worden meegenomen.

 

 

Hypotheek berekening aanvragen

De basis van de berekening van de hypotheek is het profiel dat de hypotheekadviseur van u opstelt. Een consument mag immers geen bedragen lenen waarbij het niet reëel is dat deze ooit worden terugbetaald. Ook de executiewaarde van de woning die u aan wilt kopen is van invloed om de berekening van de hypotheek. Een geldverstrekker zal immers nooit meer dan 125% van de executiewaarde van de woning uitlenen.